Een bar huren voor een beurs of evenement? Bekijk ons aanbod!

Een bar huren voor een beurs of evenement

Wanneer u deelneemt op een beurs of evenement, bent u waarschijnlijk op zoek naar meer naamsbekendheid. Een bar huren kan u helpen bij deze marketinginspanningen, omdat de bar positief bijdraagt aan de beleving van uw bezoeker. Hoe positiever uw stand beleefd wordt, hoe beter uw organisatie onthouden wordt. Wat is de basisinrichting van een beursstand en hoe geeft u deze vorm?

De basisinrichting van een beursstand

Waar moet u op letten bij het inrichten van een een beursstand? Het belangrijkste is om focus aan te brengen in hetgeen u presenteert.

 • Kies voor een selectie van uw producten of een thema. 
 • Richt hiernaar in: kies voor twee passende kleuren en passend design van de stand.
 • Een ander belangrijk element is verlichting. Met de juiste spots legt u de nadruk op een bepaald product. 
 • Zorg voor een interactief element in uw stand; bied uw bezoekers bijvoorbeeld de mogelijkheid uw product uit te proberen of te proeven. 
 • Met diverse marketingmaterialen kunt u de stand aankleden. Denk hierbij aan banners, posters, beurswanden of vlaggen. Vergeet ook uw visitekaartjes niet! 

Qua inrichting mag een beursbalie niet ontbreken. Een beursbalie is een ijkpunt in uw stand en maakt mogelijk dat u gemakkelijk een gesprek voert met uw bezoekers. Wilt u bezoekers nog meer verleiden om uw stand in te stappen? Zorg er dan voor dat dit hen een meerwaarde biedt zorg voor een plek waar zij even kunnen zitten en uitrusten of een kop koffie kunnen drinken. Een bar op uw beursstand maakt uw marketing – zowel het aantrekken, als het contact leggen met prospects – aanzienlijk makkelijker. Dit is belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat 51% van de bezoekers van uw stand na afloop van de beurs een afspraak met de vertegenwoordiger van uw bedrijf op deze beurs. [1]

Waarom een bar huren?

Binnen de marketing is er een verschuiving gaande van focus op product, naar focus op beleving. [2] Voor sommige evenementen is het huren van een bar daarom van bijzonder toegevoegde waarde om de beleving van de bezoeker compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan festivals en congressen met een borrel achteraf. Ook op sommige beurzen valt dit in de smaak. Met een bar creëert u een sociabele sfeer en laat u zien dat u uw klanten in de watten legt. Omdat u wellicht niet vaak genoeg deelneemt aan een beurs of ander evenement, biedt het huren van een bar een uitkomst. U hoeft dan zelf geen bar aan te schaffen, te vervoeren, te onderhouden of op te slaan.

Bier bij de bar 

Wanneer we aan een bar denken, denken we al gauw aan bier, maar dit hoeft niet. Hoewel bier of alcohol in het algemeen niet voor elk evenement geschikt is (vraag op de evenementenlocatie naar de voorwaarden), creëert het op andere gelegenheden een ontspannen ambiance. Dit kan een zeer positieve werking hebben op het contact leggen met uw prospects. Ook zonder alcohol associëren we een bar over het algemeen met informeel contact, wat u nader tot uw potentiële klant laat komen en uw organisatie meer blijvende indruk op hem of haar maakt. Omdat 67% van de beursbezoekers zaken doet met een organisatie die zij voor de beurs nog niet kenden, [3] is de eerste indruk die uw organisatie maakt essentieel. 

Welke elementen horen bij een bar?

Als u ervoor kiest meer uit uw event marketing te halen en een bar te huren, kunt u denken aan het huren van de volgende onderdelen:

 • Biertapinstallatie: tap tot 240 glazen per uur
 • Spoelbak: voor het spoelen van de glazen
 • Lekblad: een extra afdruipblad van uw gespoelde glazen
 • Koelkast: houd uw drankjes koel voor de beste smaakbeleving
 • Koudwaterkraan: voor het spoelen van glazen
 • Bierglazen en/of andere glazen: verkrijgbaar in diverse glazen pakketten
 • Snelwasser of glazenspoeler: zonder afdrogen heeft u in een paar minuten een glaswerk schoon

Alle onderdelen zijn los en in gewenste combinaties te huur. Ook kunt u aanvullend bij ons terecht voor schoonmaakpakketten en koffieapparaten. Geïnteresseerd in onze verhuurservice? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bronnen:

[1] [3] Beursstand.nl, geraadpleegd op 23 augustus 2019.

[2] Marketingtribune.nl, geraadpleegd op 23 augustus 2019.

Tags:
Call Now Button