Koffiemachines huren – Waar moet je op letten bij het huren van een koffiemachine?

Koffiemachines huren voor een beurs of evenement?

Koffiemachine verhuur overwegen is uitermate geschikt wanneer u de ervaring op uw beursstand compleet wilt maken. Koffie is niet alleen het meest gedronken drankje van Nederland, maar ons land staat ook op de derde plek als het aankomt op het drinken van de meeste kopjes koffie per persoon in Europa, namelijk iets meer dan 3. [1] Daarnaast blijkt koffie hip te zijn: het aantal branderijen in Nederland is in 12 jaar verdrievoudigd. [2] Koffie is meer dan een drankje: het maakt wakker, zorgt voor een adempauze, heeft een sociaal karakter en geeft een gastvrij gevoel. Met een goede kop, aromatische koffie maakt u van uw beursdeelname een ware beleving voor uw bezoekers. Dit smaakvolle, donkerbruine drankje mag hierbij dan ook niet ontbreken. Wat zijn de voordelen van en mogelijkheden voor koffiemachines huren?

Voor welke evenementen is een koffiemachine huren geschikt?

Voor de inrichting van uw beursstand is een koffiemachine het puntje op de i als het aankomt op uw potentiële klant net dat extra speciale gevoel te geven bij uw bedrijf. Om een indruk te geven: in Amsterdam RAI komen jaarlijks ongeveer 1,5 [3] en de jaarbeurs Utrecht gemiddeld zo’n 2,5 miljoen bezoekers per jaar. [4] Dit betekent dat de hallen vollopen met mensen en deze de oppepper van een kop koffie bijzonder goed kunnen gebruiken. 1 a 2 koppen koffie per dag zorgen er namelijk voor dat vermoeidheid iets afneemt en motivatie, geheugen en concentratie iets toenemen. [5] Precies wat uw klanten nodig hebben op een drukke beursdag: deze cafeïne boost is dan ook geen overbodige luxe en u kunt hen daarop trakteren.

Zo kunt u met een koffiemachine uw bezoekers zichzelf van een drankje laten voorzien terwijl u uw gesprek met een andere klant afhandelt. Ook kunt u de geïnteresseerde in uw product zelf een kop koffie aanbieden en laat u hem merken dat hij belangrijk is. Lang wachten tot de koffie klaar is leidt hiervan de aandacht af en dan biedt een gehuurde geautomatiseerde koffiemachine de oplossing om snel uw aandacht weer op uw potentiële klant te richten.

Ook bij andere festiviteiten en gelegenheden, zoals exposities, congressen, tentoonstellingen en festivals, zal goede koffie met een soepele drinksensatie in de smaak vallen. Het huren van koffieapparaten is hiervoor een uitkomst. Dit heeft namelijk een aantal aanzienlijke voordelen.

Koffiemachines huren voor evenement: wat zijn de voordelen?

Als u op zoek bent naar een oplossing voor de broodnodige koffievoorziening op uw conferentie of beurs, is het om de volgende redenen aan te raden om te kiezen voor het huren van een koffiemachine:

 • Met vers gezette, kwalitatieve koffie geeft u een warm welkom aan uw bezoekers.
 • De koffiemachines zijn functioneel en gebruiksvriendelijk en u kunt hierdoor uw bezoekers hier met een soepele doorloop mee verblijden.
 • U heeft keuze uit verschillende apparaten voor diverse koffiespecialiteiten. Zo kunnen uw bezoekers kiezen met welk smaakprofiel – van koffie verkeerd tot latte macchiato – zij hun koffie drinken.
 • Het huren van koffieapparaten neemt u zorg uit handen: wij zorgen ervoor dat u de apparatuur ruim op tijd geleverd krijgt en alles pico bello in orde is.
 • Uw personeel heeft de handen vrij voor andere zaken: de geautomatiseerde apparaten zijn zelfs zelfreinigend.
 • De machine wordt stipt bij u afgeleverd, ook op afgelegen plekken en 7 dagen per week.
 • Naast het huren van een koffiemachine, kunt u ook snelwassers of glazenpakketten huren, zodat u ontzorgt wordt en u echt op het evenement kunt richten.

Welke koffiemachines zijn er verkrijgbaar?

In ons aanbod koffiemachines hebben wij eenvoudige apparaten, maar ook luxere modellen voor verschillende koffiespecialiteiten. Wat kunt u bij ons huren?

 • 2-kans koffiezetapparaat: met dit koffiezetapparaat zet u 140 kopjes koffie per uur. Het apparaat is simpel, maar effectief. Met de 2 kannen zet u circa 24 koppen koffie. U kunt met de warmhoudplaat de koffie warm houden.
 • JURA Impressa koffieapparaat: voor het maken van verse bonen koffie, espresso, koffie verkeerd, cappuccino of latte macchiato. U kunt hier 2 kopjes koffie tegelijk mee maken en het apparaat heeft een melkschuimer.
 • Nespresso-pro koffiemachine: een professioneel koffieapparaat waar u 2 koppen koffie tegelijkertijd mee maakt. U kunt hiermee ook opgeschuimde melk maken voor luxere koffies zoals cappuccino, maar u heeft ook heet water voor thee. Kopjes kunt u warm houden met de warmhoudplaat voor een optimale koffiebeleving.
 • Animo instant koffiemachine: dit gebruiksvriendelijke apparaat kan diverse warme dranken maken: koffie, espresso, chocolademelk, espressochoc, cappuccino, wiener melange en heet water voor thee.
 • Animo stand-alone koffiemachine: deze machine is hetzelfde als de Animo instant koffiemachine, maar is door haar watertank ook te gebruiken wanneer u geen vaste wateraansluiting heeft.

Wat kost de huur van een koffiemachine?

Wat zijn bij koffiemachines huren de prijzen? Ons 2-kans koffiezetapparaat huurt u al vanaf €48 per beursperiode. Voor de exacte prijzen vragen wij u een offerte op te vragen. Dit doet u door ons contactformulier in te vullen. Hierbij vermeldt u de datum en locatie van het evenement. Wij kunnen u dan tevens adviseren welke koffieautomaat voor uw evenement of beurs het meest geschikt zal zijn. Neem nu contact met ons op om te zien waarmee wij u van dienst kunnen zijn!

Bronnen:

[1] https://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/01/koffie-is-ons-kopje-thee-a1497194

[2] https://www.koffiethee.nl/blog_post/exponentiele-groei-van-koffiebranderijen/

[3] https://www.rai.nl/nl/rai-amsterdam/over-rai-amsterdam/

[4] https://www.jaarbeurs.nl/jbjaarverslag

[5] https://www.consumentenbond.nl/espressomachine/koffie-gezond

Tags:
Call Now Button